Siked!
Loïc Timmermans traint in Cafe Kraft

Chloé Caulier en Loïc Timmermans zijn de grote talenten van het Belgische klimteam. Om nóg sterker te worden schakelden ze de hulp van trainer Dicki Korb in. Het resultaat van hun training in Cafe Kraft zie je hieronder.

Belgische talenten

Caulier en Timmermans zijn de sterren van het Belgische competitieklimmen.

Voor de 20-jarige Caulier was 2016 haar sterkste jaar ooit. De boulderaar werd achtste bij de World Cup in Chongqing en stond in de finale van de wereldbeker in Kazo, waar ze als zesde eindigde.

Ook Loïc Timmermans (21) is een kracht om rekening mee te houden. In tegenstelling tot zijn teammaatje prefereert hij het leadklimmen boven het boulderen. Zijn beste prestaties dit jaar waren een elfde plaats bij de World Cup in het Chinese Xiamen en een dertiende plek bij het wereldkampioenschap in Parijs.

Trainen in Cafe Kraft

Zoals halfgod Wolfgang Güllich al concludeerde is er niet zoiets als te veel kracht. En binnen die filosofie oliet trainer en auteur Dicki Korb de machines van onze zuiderburen.

Kijk even mee voor een heerlijke dosis trainingsinspiratie.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.