Siked!
Mark Brand - WK Parijs 2016

De WK-droom is voorbij voor Oranje. Op één klimmer na is het geen van de Nederlanders gelukt om de volgende ronde van het wereldkampioenschap te bereiken. Paraklimmer Fedde Benedictus scoorde als enige een plek in de finale.

Kwalificaties – de Nederlanders

De donderdag begon met de heren aan het touw. Tim Reuser en Mark Brand bonden zich in maar kwamen minder ver dan gehoopt. Reuser strandde op de 53ste plek en voor Mark Brand bleek de competitie toch nog een maatje te groot en eindigde op de 91ste plaats.

Tim Reuser Wk Parijs

Op hetzelfde tijdstip gingen onze paraklimmers de strijd aan met de tweede kwalificatieroute. Waar Renske Nugter in de eerste kwalificatie gestopt werd op de derde greep door een te hoge voettrede, was de tweede kwalificatieroute helaas al over na de tweede greep.

Fedde Benedictus slaagde er daarentegen wel in om deze dag een positieve wending te geven. Hij kwalificeerde zich voor de finale van het paraklimmen (RP1).

Bij onze boulderdames verliep de eerste ronde iets soepeler dan bij de heren, met een 29ste plaats voor Vera Zijlstra met drie tops en vier bonussen. Mirthe van Liere eindigde als 43ste met twee tops.

Domper

Tot dusver het WK voor Team Oranje. We wisten uiteraard dat het behalen van een wereldtitel dit jaar niet tot de reële mogelijkheden behoorde, toch is het missen van elke halve finale een bittere pil voor fans en atleten.

Wij spraken Ulf Lennertz van het begeleidingsteam in Parijs: “Het is erg jammer. We komen natuurlijk voor meer, maar de doelstellingen voor de atleten zijn verschillend. Don van Laere en Mark Brand zijn hier om ervaring op te doen. We hadden meer gehoopt voor de andere atleten.”

Highlights WK Parijs Dag 2

Bekijk hier de hoogtepunten van dag 2.


Foto’s: Bram Berkien

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Jimmy van Rijn

Startte in 2010 met klimmen en het was liefde op het eerste gezicht. Hij draagt zijn passie voor klimmen graag uit, onder andere als webredacteur van Siked! Houdt van alle klimdisciplines: van boulderen tot multipitchen.