Siked!
World Cup Navi Mumbai

Het internationale boulderseizoen nadert haar einde. De op een na laatste wereldbekerwedstrijd wordt dit weekend in het Indiase Navi Mumbai gehouden. Shauna Coxsey kan de overall-titel al pakken, bij de heren blijft het spannend. De livestreams van de halve finale en de finale staan ook weer voor jullie klaar.

Navi Mumbai

Het is heet. Het is vochtig. Het is Navi Mumbai. Vorig jaar werd er in India ook al een World Cup Boulderen georganiseerd. Miho Nonaka pakte toen het goud bij de dames, landgenoot Kokoro Fuji landde op plaats één bij de heren. Ook deze editie wordt er weer veel van het Japanse team verwacht. De atleten uit het land van de rijzende zon regeren al het hele seizoen over de boulderwand en ook nu zijn ze weer favoriet voor het podium.

Britse vedette Shauna Coxsey kan zich dit weekend al van de seizoenszege verzekeren, mits ze een negende plaats of hoger behaalt. Vorig jaar werd ze overigens negende in Navi Mumbai; haar slechtste resultaat in 2016. Haar belangrijkste concurrent Janja Garnbret is niet van de partij en dus is het aan Miho Nonaka en Akiyo Noguchi om Coxsey van gepaste repliek te voorzien.
In het eindklassement van de heren kan nog van alles gebeuren. Op dit moment gaat Keita Watabe aan kop, maar Jongwon Chon en Alexei Rubtsov zitten hem op de hielen. Na de laatste World Cup in München wordt het slechtste resultaat van de zeven wedstrijden weggestreept, wat het eindklassement nog flink kan beïnvloeden.

Programma

De kwalificatierondes zitten er al op. Alle grote namen zijn door naar de volgende ronde. De in Eindhoven wonende Alise Zvigule is met twee bonusgrepen (in zeven pogingen) op plaats 25 geëindigd. Zij komt uit voor het Letse team.

De halve finale en finale zijn hieronder live te bekijken. Hier volgen de tijdstippen, omgerekend naar Nederlandse tijd:

Zondag 24 juni

05:30 – halve finale
13:45 – finale
16:30 – prijsuitreiking

Livestreams

Halve finale

Finale

Navi Mumbai


Foto’s: Eddie Fowke (IFSC)

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.