Siked!
World Cup Chamonix

Janja Garnbret blijft dit seizoen ongeslagen en ook Domen Skofic stond in Briançon weer op de hoogste trede van het podium. Hier zijn de resultaten van de laatste twee World Cups leadklimmen, die in Villars en Briançon gehouden werden.

Resultaten Villars

Tijdens de vorige World Cup in Villars (Zwitserland) vloog Domen Skofic nog onverwachts uit de listige halve finaleroute. Die trouwens voor meerdere grote namen, zoals Desgranges, Supper en Beccera, te ingewikkeld bleek. Sean McColl overwon de intimiderende volumezee en pakte voor het eerst sinds 2012 weer goud bij een leadwedstrijd.

Bij de dames was het wederom Janja Garnbret die de eerste plaats opeiste. Op het podium werd de Sloveense geflankeerd door Anak Verhoeven en Jain Kim.

Dames

 1. Janja Garnbret
 2. Anak Verhoeven
 3. Jain Kim

Heren

 1. Sean McColl
 2. Keiichiro Korenaga
 3. Thomas Joannes

LeadVillars_Ganbret_sytsevansloten

Resultaten Briançon

In Briançon waren de weergoden minder goed gezind. Stevige regenbuien zorgden ervoor dat een deel van de route vochtig was en alleen het meest fanatieke publiek trotseerde het hemelwater om hun idolen aan te moedigen.

LeadChamonix_publiek_sytsevansloten

Janja Garnbrat wist de route te toppen, maar het natte laatste deel kostte haar veel tijd waardoor ze twee grepen voor de top in tijdnood kwam. Dit betekende dat Jain Kim en Anak Verhoeven allebei nog een kans maakten op de winst. Kim kwam ver in de route maar kon niet snel genoeg een oplossing vinden voor de laatste tien passen en viel uit de wand.

Verhoeven begon erg gecontroleerd – zoals we van haar gewend zijn – maar gleed met haar rechterhand weg bij de dyno aan het begin van de route. Ze eindigde op een teleurstellende achtste plaats.

De tweede en derde plek waren voor de sterk klimmende Oostenrijkse dames Jessica Pilz en Magdalena Rock gereserveerd.

Bij de heren gleed favoriet Jakob Schubert net als Anak Verhoeven al in een vroeg stadium van de grepen. De winst was uiteindelijk voor Domen Skofic, die wederom in topvorm bleek. Fransman Romain Desgranges pakte het zilver en Sean McColl toonde zijn fitheid met een derde podiumplaats op rij.

Dames

 1. Janja Garnbret
 2. Jessica Pilz
 3. Magdalena Rock

Heren

 1. Domen Skofic
 2. Romain Desgranges
 3. Sean McColl

World Cup Chamonix

De volgende World Cup Lead vindt over een maand plaats in Imst (Oostenrijk). Maar niet getreurd; want op 12-13 augustus kun je weer kijken naar de World Cup boulderen in München. Naast de vele bekende namen zullen ook de Nederlandse dames Mirthe van Liere en Amanda Meijering hun opwachting maken. Kijken dus!


Foto’s: Sytse van Slooten

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Jimmy van Rijn

Startte in 2010 met klimmen en het was liefde op het eerste gezicht. Hij draagt zijn passie voor klimmen graag uit, onder andere als webredacteur van Siked! Houdt van alle klimdisciplines: van boulderen tot multipitchen.