Siked!

Nikki van Bergen in actie op World Cup Lead in Arco

Met de World Cup in München zit het reguliere seizoen er voor de boulderaars op – de beste sportklimmers van de wereld mogen echter nog vol aan de bak! In het Italiaanse Arco staat dit weekend de World Cup Lead op het programma, onze eigen Nikki van Bergen is ook present.

Bij de heren zullen de ogen gericht zijn op Domen Skofic uit Slovenië, het land dat al geruime tijd domineert bij het sportklimmen. In Imst won deze jonge klimmer al zijn derde wedstrijd van het seizoen, terwijl zijn vriendinnetje Janja Garnbret bij de dames op exact het zelfde aantal overwinningen staat. Concurrentie kunnen zij bij de heren verwachten van klimmers als de ervaren Jakob Schubert en superster Adam Ondra. Garnbret zal het in de finale ongetwijfeld moeten opnemen tegen Jain Kim, Magdalena Röck, Anak Verhoeven en Mina Markovic.

Kan onze eigen Nikki van Bergen nog voor een aangename verrassing zorgen? Zij haalt regelmatig de halve finale en zal er op gebrand zijn weer een keer een plaats in de finale af te dwingen. Van Bergen moest een deel van het seizoen missen doordat haar voorbereiding niet optimaal was in verband met een blessurepreventie-traject.

 

Zowel de halve finale als de finale worden uitgezonden via een livestream. Het complete programma voor de World Cup in Arco ziet er als volgt uit:

Vrijdag 26 augustus

09:00 – kwalificatie heren
11:00 – kwalificatie dames

Zaterdag 27 augustus

12:00 – halve finale
20:00 – finale dames
21:00 – finale heren

            

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.