Siked!

Slechts twee weken na de World Cup lead in Edinburgh wordt dit weekend weer verder gestreden op het wereldtoneel bij de lead. Morgen strijden de beste dames en heren in de halve- en hele finales in het Chinese Wujiang. De kwalificaties hebben al verraden dat het een interessante wedstrijd gaat worden.

Boulderaars binden zich in

Bij de heren hebben Jonwon Chon en Tomoa Narasaki besloten maar eens een gordel aan te trekken en hun sterke klimkunsten tentoon te stellen op de langere plastic lengtes. Met een vierde en zesde plek respectievelijk lijken de boulderaars dé grote kanshebbers te zijn op de finale.

Ook het Duitse beest Jan Hojer is weer te zien op het lead-toneel en heeft zich voor de halve finale geplaatst met een 21ste plek. Zal de Duitse krachtmachine de verzuring beter de baas zijn in de halve finale, om zich vervolgens omhoog te vechten naar de finale?

Helaas kan Rustam Gelmanov deze wedstrijd zijn enorme vingerkracht niet showen. De in Nederland woonachtige Rus kreeg het niet op tijd voor elkaar om een visum aan te vragen voor de wedstrijd in het verre oosten.

Jan Hojer_WC lead Wujiang 2017_photo Eddie Fowke

Titanenstrijd bij de dames

Bij de vrouwen is het er hard aan toe gegaan tijdens de kwalificaties met maar liefst vijf vrouwen die beiden kwalificaties hebben getopt. Topfavoriete Janja Garnbret uit Slovenië wordt weer eens op de hielen gezeten door onder andere Ashima Shiraishi, Jessica Pilz, Anak Verhoeven en Jain Kim. Alle podium kanshebbers lijken aanwezig te zijn. Dat belooft een spannende wedstrijd!

Jain Kim_WC lead Wujiand 2017_photo Eddie Fowke

De halve finale en finale worden live uitgezonden op het YouTube kanaal van de IFSC.

Halve finale

Zet je wekker! Om vier uur vannacht gaat het startschot af voor de halve finale.

Finale

De strijd om de plakken barst los om 12:50 Nederlandse tijd.

Foto’s: Eddie Fowke – IFSC

 

Over de auteur Bekijk alle berichten

Pieter van Loon

Pieter is barman, boulderaar en routeklimmer. Hij klimt eigenlijk nooit omhoog, maar duwt de aarde naar beneden.