Siked!
Vera Zijlstra Boulder 1-Tim van der Linden

Het nieuwe boulderseizoen is officieel begonnen! In Boulderhal Bruut te Breda werd vorige week de eerste seniorenwedstrijd van de nationale competitie gehouden. Don van Laere won Boulder 1 bij de heren en Vera Zijlstra bekroonde haar comeback met een gouden medaille!

Boulder 1 @ Bruut

Na een lange winter konden de sterkste boulderaars van Nederland niet wachten om de mat op te rennen. Klimmers als Tiba Vroom hadden bij de CWIF hun vorm al kunnen meten, voor anderen was het echt de allereerste wedstrijd van het jaar. Ook voor Vera Zijlstra, die na een lang herstel haar schouder eindelijk weer voor de volle 100 procent mocht belasten, was het de eerste competitie. En ze was het niet verleerd, zo bleek later.

Een aantal favorieten vielen op door hun afwezigheid. Nederlands kampioen Tim Reuser hakt op dit moment de ene na de andere acht weg in Fontainebleau en was dus niet ter plaatse om de lat te leggen. Bij de dames ontbrak Julia Meijer. Zij deed mee aan Studio Bloc Masters in Duitsland.

Over de sendspree van Reuser later meer trouwens…

Lauranne Dufour Boulder 1-Tim van der Linden

Lauranne Dufour vindt haar balans op de plaat.

Jonge finale

Na de kwalificatieronde bevond routinier Timo Tak zich opeens temidden van een vijftal jonge honden. De ‘oude’ baas wist zich echter prima staande te houden en leek op een overwinning af te stevenen. Helaas lukte de laatste boulder niet, waardoor de winst naar de 18-jarige Don van Laere ging. Mark Brand werd derde.

Vera Zijlstra slaagde er beter in om de jonge garde op afstand te houden. Met vier tops in zes pogingen verzekerde ze zichzelf van de winst in haar thuishal. De tweede plaats ging naar nieuwkomer Lauranne Dufour, een 20-jarige Française uit Lyon met een Nederlandse moeder. Het brons ging naar jeugdtalent Pleun Frank uit Amsterdam, die zich knap staande hield tussen de ervaren senioren.

De complete uitslag vind je op de website van de NKBV.

Timo Tak Boulder 1-Tim van der Linden

Timo Tak zet aan voor de pas.

Boulder 2

De eerstvolgende seniorenwedstrijd is Boulder 2 en wordt op 14 april in Boulderhal Energiehaven gehouden.

NKBV Bouldercompetitie


Foto’s: Tim van der Linden

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.